Rafiki

FI TVA HK3 Myytin Surunmurhaaja 
Koira, joka on opettanut minulle enemmän kuin uskoin kenenkään opettavan. Koira, joka kulkee varjona perässäni. Koira, joka tunnistaa tunteeni. Koira, joka on aina askeleen edellä muita.Koira, joka saa minut nauramaan. Koira, joka hämmästyttää minua edelleen joka päivä. Koira, joka saa minut yrittämään joka päivä enemmän. Koira, joka aiheuttaa olemuksellaan ihailua. Koira, jota rakastan.


Rafiki kennelliiton tietokannassa 
Syntynyt: 9.12.2007
Rek.nro: ER59628/07
Lonkat: A/A kuvattu terveiksi 2008 sekä 2014
Kyynärät: 0/0 kuvattu terveiksi 2008 sekä 2014
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (peilattu 1.2016)
Selkä: kuvattu terveiksi 2008 sekä 2014
Olat: kuvattu terveiksi 2008 sekä 2014
Polvet: kuvattu terveiksi 2008 sekä 2014
Kasvattaja: Jessica Ristimäki, Myytin 
Emä: Rajahiilen Hantuuki
Isä:  CMM´s Jackpott
FI TVA , HK3, Agi 2, Syttynyt lampaille ja osoittanut hyviä ominaisuuksi paimennuksessa

Rafiki on ensimmäinen bordercollieni ja onkin lunastanut kaikki odotukset.  Mitä vain sen kanssa päätyy tekemään saa todeta koiran olevan lahjakas. Rafiki suhtautuu työntekoon aina vakavasti eikä töitä tehdessään hölmöile. Se haluaa tehdä aina oikein, mutta ei lannistu virheistä. Kaavoihin kangistuminen on sekä ohjaajan että koiran suden kuoppa, josta pyritään ulos, mutta jossa pysytään asioiden niin toimiessa hyvin. Rafiki työskentelee voimakkaasti ja vietikkäästi. Arjessa Rafiki on huomaamaton, paitsi ruoka-aikaan jolloin ahneella koiralla on aika touhu päällä.Joulukuussa 2013 sattuneen loukaantumisen paranemisjaksolla Rafiki osoitti kestävänsä myös hyvin lepojaksoja kestäen moitteetta pitkän ajanjakson ilman treeenejä sekä vain pienellä ja rauhallisella lenkillä. Toiset koirat ovat Rafikille yhdentekeviä eikä se juurikaan leiki muiden kanssa. Sille tärkeimpiä ovat omat ihmiset joiden kanssa se nauttii arjesta ja treeneistä. Rafiki tulee hyvin toimeen myös lasten kanssa. Rafiki elää uroslaumassa jossa se tulee toimeen ongelmitta muiden urosten kanssa. 

Hakukoirana Rafiki on varma ja vahva työmyyrä joka puurtaa vaikeassa maastossakin eteenpäin. Rafiki on avoin ihmisille, mutta esimerkiksi kokeessa ei ole kiinnostunut vieraista maalimiehistä kuin tarvittavan määrän. Se siis kokeessa hoitaa homman kotiin ilman turhaa riekkumista maalimiehellä ja jatkaa etsintää luvan siihen saatuaan. Tottiksessa painetaan sata lasissa isolla asenteella. Kokeessa Rafiki suorittaa tehtävät samalla varmuudella kuin treeneissäkin. Uuden opettelussa Rafiki toimii mieluummin ensin hitaasti ja suoritusvarmuuden tultua kasvattaa vauhtia. Agilityssä Rafiki on kuuliainen ohjattava. Rafikin ohjaajana toimii Reetta Mäkelä. Jäljestys ja etsintäkokeeseen tähtäävät treenit on aloitettu 2013 ja toivotaan startteja tulevan tulevina kesinä näistäkin lajeista. Yksi Rafikin suurista intohimoista on vetäminen. Se millä vekottimella ohjaaja tulee perässä ei ole oleellista sen mielestä pääasia on, että mennään lujaa. 


Itse nautin Rafikin kanssa suunnattomasti arjesta sekä harrastuksista. Toivottavasti saamme nauttia vielä monista yhteisestä vuosista ja kokeilla uusia lajeja koekentillä. 

Videot

Yksi Rafikin ensimmäisistä jäljistä 

Rafiki tottistelee 

Rafikin esineruututreenit 23.11.2014

Alla olevat kuvat on kuvannut Päivi Saarilahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti